Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Kako najbolje pripremiti dete za polazak u školu ?

Priprema za skolu Moj Svet

 

 

Priprema deteta za polazak u školu je važan korak u njegovom razvoju i prilagođavanju na školski život. Evo nekoliko saveta kako to najbolje postići:

 

 

Moj Svet Novi Sad igranje

 

 

Razgovarajte o školi: Pričajte sa detetom o tome šta znači i šta se dešava u školi. Objasnite mu da će se tamo učiti, igrati i sticati nove prijatelje. Odgovarajte na sva pitanja i umirite bilo kakve brige koje dete može imati.

Razvijajte socijalne veštine: Podstičite dete na interakciju sa vršnjacima i igru u grupama. Ovo će mu pomoći da se lakše integriše u školsko okruženje.

Radite na samostalnosti: Naučite dete osnovnim veštinama kao što su vezivanje pertli, oblačenje, rasklapanje torbe, pravljenje užine i slično. Samostalnost će mu pomoći da se oseća sigurnije u školi.

 

 

 

 

 

 

Razvijajte emocionalnu inteligenciju: Pomažite detetu da prepozna i izrazi svoje emocije. Ohrabrite ga da govori o svojim osećanjima i strahovima u vezi sa školom.

Posetite školu unapred: Ako je moguće, organizujte posetu školi pre početka nastave. To može uključivati obilazak učionica, upoznavanje sa učiteljicom/uciteljem i razgledanje okoline.

Uspostavite rutinu: Postavite svakodnevnu rutinu koja će uključivati vreme za učenje, igru, obroke i spavanje. To će detetu pomoći da se pripremi za školski raspored.

Lana produzeni boravak za decu
boravak za decu Moj Svet Novi Sad

 

 

 

 

 

 

Podstičite ljubav prema učenju: Čitanje priča, igre koje podstiču kreativnost i radoznalost, kao i rešavanje jednostavnih zagonetki ili slagalica, mogu pomoći da dete razvije pozitivan odnos prema učenju.

Održavajte komunikaciju sa učiteljem: Održavanje dobrog odnosa sa učiteljem može vam pomoći da pratite napredak deteta u školi i da reagujete na potrebe ili izazove na vreme.

Pružite podršku: Pokažite detetu da ste uvek tu za njega. Ohrabrujte ga da vam se obrati ako ima pitanja ili brige.

Pomognite mu da se oseća sigurno: Uključite dete u proces izbora školskog pribora i opreme. Dajte mu osećaj kontrole i učešća u ovim pripremama.

Najvažnije je da se prilagodite potrebama i temperamentu svog deteta. Svako dete je jedinstveno i zahteva individualan pristup. S ljubavlju, podrškom i strpljenjem,  možete pomoći svom detetu da se uspešno pripremi i prilagodi školskom životu.

Ukoliko imate neki predlog ili sugestiju pišite nam :

81745716 569696113882738 2820488689522573312 n

Upis u produženi boravak

Dragi roditelji, Sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo o mogućnosti upisa Vaše dece u naš privatni školski boravak.Naša škola ima za cilj pružiti sveobuhvatno obrazovanje i podršku deci

Read More »